Een echte jungle kinderslaapkamer

Verbouwen met visie, goed voor mens en milieu

Een echte jungle kinderslaapkamer

De vraag was om een echte stoere jungle kinderslaapkamer te maken met een beperkt budget. Voor het project moest wel voorop staan dat het een echte junglekamer werd.

Een Kinderkamer vergt een andere visie.
Niet alleen heb je te maken met een ontwerp, maar ook met extra veiligheid. In de kamer is overal gebruik gemaakt van kindveilig materiaal.
En er is extra goed nagedacht over de dynamiek.
Het Jungle thema in deze kinderslaapkamer is niet alleen verwerkt met de accessoires maar er is ook met de materialen bewust rekening gehouden met de wens voor een echte sfeer

De zijwand is opgebouwd met sloophout. Diverse soorten hout die anders afval zouden worden. Dit geeft een zeer speels effect en een echte outdoor beleving maar de opbouw breekt ook enigszins het geluid naar de kamer ernaast. Oud hout van de vloer beneden is gebruikt voor de bed ombouw.

Wand van sloophout en bed van oude vloerparket

Om kosten te besparen is gekozen voor behang.
Maar dan wel een mooi foto behang.
Hiermee komt het Jungle thema in de kinderslaapkamer echt tot zijn recht

Jungle Thema behang

Door een versleten hoogslaper met glijbaan om te bouwen naar kast is iets wat afgeschreven is weer nieuw leven ingeblazen.
Voor de eigenaar van deze kamer zeker een toevoeging.

Semi-Hoogslaper omgebouwd tot kast

De verwarming is hierboven ook in het zicht.
Een beetje vreemd, een tijger in de sneeuw die zorgt voor de warmte.
Maar soms willen kinderen nou eenmaal wat ze in hun hoofd hebben.
Helaas kwam dit Heat4All verwarmingspaneel toch net te laat in de plannen naar voren waardoor de bedrading nog niet netjes weggewerkt is. Op deze manier zijn echter wel met beperkte materiaalkosten echte sfeersmakende elementen toegevoegd

Op het raam is een kinderslot geplaatst en de stopcontacten in de ruimte hebben allemaal kinderbeveiliging.
De ruimte heeft zijn eigen thermostaat, deze kan echter alleen bedient worden via de smartphone van de ouders. Op deze manier is technisch de ruimte ook echt veilig.